Neka živimo za ljepotu naše vlastite stvarnosti.

Neka živimo za ljepotu
naše vlastite stvarnosti.

Moramo prihvatiti naše okolnosti i prilagoditi se realnosti. Nema koristi od života u lažnom svijetu koji smo sami stvorili. Charles Lamb u djelu Dream Children pokušava se premjestiti u vlastiti svijet, stvarajući obitelj za sebe, ali se iznenada probudi u stvarni život.

Papirnata tipografija

Papirnata tipografija

Nedavno smo nabasali na animography.net, vanjski projekt motion dizajn tvrtke Calango čiji su nas animirani fontovi bacili na dupe.

Recesijski startup

Priznajmo, recesija nije idealno doba za pokrenuti vlastiti, samostalni projekt i okušati se u poduzetničkim vodama. Ali postoji li zapravo bolji trenutak za riskirati sve i umjesto sjedenja skrštenih ruku napraviti sve da vaš skriveni talent, djetinji san ili samo hir mašte dođe na svjetlo dana.

Bez da ulazimo u duboke političke priče i igre, ovo je mali vodič za hrabre ideje u opasnom svijetu.

Velike promjene u Google-u

Velike promjene u Google-u

Najveća svjetska i daleko najveća domaća tražilica nedavno je aktivirala do sada najopsežniju promjenu vlastitog algoritma kojim rangira web stranice. Google je istovremeno zatvorio pojedine servise za analizu posjećenosti čime je dodatno zakomplicirao proces optimizacije sadržaja.

Što web stranica mora i što baš ne bi smjela

Ako ste ikada o jednom te istom projektu razgovarali zasebno s dva različita web dizajnera ili web developera, vrlo vjerojatno ste naišli na barem tri različite filozofije o tome što bi vaša web stranica trebala biti, kako bi trebala izgledati i kako bi se trebala promovirati - ako ikako.

Iako vrlo zanimljiv, ovaj ćemo sociološki fenomen ostaviti za neku drugu raspravu i u potpunosti se posvetiti web trendovima za 2013. godinu te jednostavnoj logici kreiranja i održavanja vaše web prisutnosti i prepoznatljivosti.